Het trio van violist Tim Kliphuis is in Nederland beroemd geworden door zijn swingende uitvoering van Vivaldi tijdens het Koningsdagconcert 2017.
Tim Kliphuis en zijn musici Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (bas) vormen wereldwijd één van de bekendste crossover-groepen.
Hun mix van gypsy jazz, klassiek en folk is populair in Zuid-Afrika, Amerika, Canada, Europa en Rusland. De eerste cd met orkest, “ Reflecting the Seasons”, stond bovenaan in de iTunes charts en leidde tot een optreden voor het koningspaar.

Kliphuis’ geïmproviseerde geluid is totaal nieuw en toch gebaseerd op tradities. Hoewel hij klassiek getraind is, brak hij door omdat hij speelde met Europese zigeuner-gitaristen. Maar al snel ontwikkelde hij een meer persoonlijke stijl waarmee hij klassieke, jazz- en folkzalen wereldwijd aandeed.

Kliphuis werkte samen met legendes als Frankie Gavin, Richard Galliano, Les Paul en het Rosenberg Trio. Door de combinatie van klassieke perfectie, een vrije aanpak zonder muzikale grenzen en ijzersterke communicatie met het publiek, heeft het Tim Kliphuis Trio fans over de gehele wereld!

Met trots kunnen wij dan ook zeggen, dat wij zeer blij zijn dat het trio “ja” heeft gezegd op onze uitnodiging, om te komen spelen bij ons in de garage.

Dit wordt weer een bijzondere avond dat klassiek en improvisatie naadloos verbindt.

Gezien de grote belangstelling en het beperkt aantal plaatsen in de garage, raden wij aan tijdig te reserveren per mail.

Entree voor deze avond: € 12,50 per persoon
Datum: zaterdag 22 september 2018
Garage open: 19.15u
Aanvang concert: 20.00u

Hartelijke groet en graag tot ziens op zaterdag 22 september.
Jotham en Gwendolyne Gast