PROJECT S

De eerste documentaire over de Citroën SM, gaat over een industrieel kunstwerk dat levens heeft veranderd en duizenden mensen geraakt. Het is een zoektocht naar het geheim van tijdloos design en de grote invloed die een goed ontworpen object kan hebben op haar gebruikers.

Onweerstaanbaar camerawerk van D.O.P Thomas Kist en onovertroffen filmmuziek van componist Benjamin Herman geven in de documentaire Project S beeld en ritme aan een mythisch industrieel kunstobject.
Filmmakers Davied Eliasar en Dirk Besteman hebben hun jongensdroom waargemaakt en werpen een geheel eigen blik op industriële kunst en de liefde hiervoor van de gebruikers.

De naam Project S was de werktitel waaronder Citroën in de jaren 60 in het grootste geheim werkte aan een sportauto. Het moest een comfortabele, luxueuze en aerodynamisch ontworpen auto worden, met onder de motorkap een krachtige Maserati V6 motor. Hij werd gelanceerd tijdens de autosalon van Genève in 1970.

Multitalent Robert Opron, de charmante en mysterieuze ontwerper van de Citroën SM, filosofeert in deze film over het geheim en de kracht van een goed ontwerp.

Verder vertellen markante bezitters van de Citroën hoe hun leven is veranderd door de SM. Unieke archiefbeelden illustreren hun verhalen en laten de grote invloed van de auto zien.

www.projectsfilm.com

Na de film wordt er een interview afgenomen door Eric Smit (hoofdredacteur van Follow The Money) met Benjamin Herman en Davied Eliasar. Gevolgd door Benjamin Herman Trio die nummers uit de film en meer laten horen.

BENJAMIN HERMAN

De fameuze Nederlandse saxofonist, componist, bandleider en jazzmuzikant Benjamin Herman componeerde de soundtrack en ontving hiervoor 4-sterrenrecensies in de Nederlandse media.

Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al 30 jaar zalen volspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren 90 meer dan 20 soloplaten. Zijn trio als basisopstelling is al drie decennia een terugkerend onderdeel. De liveoptredens met het trio kenmerken zich door een gevarieerd en eclectisch repertoire, zorgvuldig samengesteld uit Benjamin’s uitgebreide oeuvre. Met verve weten zij met z’n drieën het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen. Het trio dat 25 maart zal spelen bestaat uit: Benjamin Herman, Thomas Pol  en Joost Patocka.

www.benjaminherman.nl

Gezien de grote belangstelling en het beperkt aantal plaatsen in de garage, raden wij aan tijdig te reserveren per mail.

Entree voor deze avond: € 18,50
Datum: zaterdag 25 maart 2023
Garage open: 18.45 u
Aanvang film: 19.30 u
Vrij parkeren na 19.00 u

Tot ziens op 25 maart!

Hartelijke groet,

Jotham, Marcel en het garageconcert-team.