De Franse chansonband Tess et les Moutons zijn geïnspireerd door de onverstaanbare eerste vakantieliefdes aan de Côte d’Azur.
Door het oorverdovende geraas en gedonder van de Parijse metro.
Door de zwoele smaak van Merlot en de geur van crêpes Nutella.
Of door de boekenstalletjes langs de Seine en de nostalgische klanken van een accordeonist op de Pont Neuf. Maar vooral door de passie en de overgave waarmee grootheden als Piaf, Aznavour, Brel en nu ook Stromae de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek.
Beïnvloed door de grote chansonartiesten van de afgelopen acht decennia, haalt Tess van der Zwet (1990) met haar Moutons op bezielde wijze een klein stukje ‘Vie Parisienne’ naar Nederland. Zij weet als geen ander alle mooie, sfeervolle en gevoelige klanken te voorzien van vocalen die iets met je doen en drukt tegelijkertijd een verrassend eigen stempel op het Franse chanson!

Tijdens het garageconcert presenteren Tess et les Moutons ook de nummers van hun nieuw uitgebrachte EP: Chansons Pour Non-Francophones, die door de Moutons worden voorzien van een bijzonder sfeervolle en authentiek Frans klinkend arrangement. En als Tess gaat zingen, dan gebeurt er iets !
Klassiekers blijven eindeloos plakken in het collectieve geheugen.
‘My way’ van Frank Sinatra zingt men luidkeels mee en de klassieker
‘Autumn Leaves’ maakt ons al jaren melancholisch. Datzelfde brengen Wim Sonnevelds ‘Het Dorp’ en Ramses Shaffy’s ‘Laat me’ teweeg. En welke kroegsluiting wordt niet bezegeld met André Hazes’ ‘Laatste Rondje’?
Tess et les Moutons eren de Franstalige originelen, maar mengen op de EP anderstalige versies er gewoon doorheen. En dat pakt verrassend goed uit!

Franse chansons niets voor jou? Daar komt snel verandering in!
Tess et les Moutons op het podium is een emotionele rollercoaster die altijd eindigt in een uitbundig feestje, met alle maskers af!

Klik op de link voor Tess et les Moutons – Bruxelles:
https://youtu.be/0jscVNDb69k

Klik op de link voor een kleine impressie van het 4e garageconcert:
https://youtu.be/WXPYT0PDb-E

Gezien de grote belangstelling en het beperkt aantal plaatsen in de garage, raden wij aan tijdig te reserveren per email garageconcerten@jotham.nl

Entree voor deze avond: € 12,50
Datum: zaterdag 19 oktober 2019
Garage open: 19:15 uur
Aanvang concert: 20:00 uur
Vrij parkeren na 19:00 uur

Het garageconcert-team ziet je graag op zaterdag 19 oktober.